Statut

Articolul 7. Facilitarea accesului la cultura al deficientilor de vedere prin:  

a. constituirea unei fonoteci de carte vorbita care sa satisfaca o gama cat mai larga de interese a publicului caruia ne adresam. Acest obiectiv se va realiza prin:  

1. înregistrarea de carte vorbita cu ajutorul unor persoane care vor colabora fie pe baza de voluntariat, fie pe baza de remuneraÅ£ie.  

2. Colaborare cu persoane fizice sau juridice care deÅ£in materiale audio demne de interes pentru fonoteca.  

b. Tiparirea in scrierea braille a unor materiale cu caracter cultural-stiintific (cârti, caiete, ziare, reviste etc.).  

Articolul 8. Identificarea, susÅ£inerea si promovarea unor noi posibilitati de afirmare a nevazatorilor pe plan socio-profesional prin diverse mijloace:  

a. Organizare de cursuri de instruire a deficienÅ£ilor de vedere in domeniul utilizării computerelor, sau al altor meserii.  

b. Organizarea de activitati in comun a tinerilor nevazatori cu semenii lor fara handicap, in vederea promovării unor relaÅ£ii sociale normale.  

c. înfiinÅ£area unei scole de dresura de câini insotitori foarte utili in vederea optimizării condiÅ£iilor de deplasare a nevazatorilor.  

d. Facilitarea condiÅ£iilor de deplasare a nevazatorilor prin punerea la dispoziÅ£ie de mijloace de transport, sau prin proiecte de adaptare a celor existente in cooperare cu factorii de răspundere in domeniu.  

Articolul 9. Crearea unor condiÅ£ii materiale propice afirmarii si dezvoltării pe diverse planuri a tinerilor deficienÅ£i de vedere care dovedesc aptitudini si insusiri remarcabile. Pentru realizarea acestui obiectiv se va uza de diferite mijloace.  

a. Stimularea elevilor si studentilor deficienÅ£i de vedere ce dovedesc rezultate deosebite la studii, prin acordarea de burse si recompense materiale.  

b. AchiziÅ£ionarea de (materiale specifice echipament de calcul, audio, ceasuri vorbitoare, bastoane albe, ochelari si lentile de contact etc.), care vor fi distribuite sub forma de donaÅ£ie sau uz temporar nevazatorilor special desemnaÅ£i dupa criterii obiective (situatie materiala precara, aptitudini speciale, merite deosebite).  

Articolul 10. Pentru atingerea acestor scopuri, Adunarea Generala a FundaÅ£iei "Homer" poate hotara crearea unor filiale in alte judeÅ£e ale tarii. Aceste filiale vor beneficia de persoana Juridica a fundaÅ£iei si  

 

 

Prin absenta ne motivata de la lucrările a trei sesiuni consecutive ale Adunării Generale;  

4. Prin neimplicarea, fara motivatie argumentata, in programele fundaÅ£iei;  

5. Prin excludere - in condiţiile in care acesta incalca prevederile prezentului Statut sau aduce prejudicii morale sau materiale fundaţiei. Aceasta poate survenii numai prin decizia Adunării Generale ce poate fi luata printr-un vot de cel puţin doua treimi din membri.